Uw specialist in groenbeheer en begrazing projecten
 

Groenbeheer

 

Openbaar groen

Reken op de expertise van Kluterhof voor de aanleg en het onderhoud van alle openbaar groen aan straten, pleinen, parken...  

Industrieel groen

We zorgen voor aanleg en beheer van industrieel groen, helemaal aangepast aan de omliggende omgeving en kwaliteits- en veiligheidseisen binnen uw tak van industrie. Kluterhof biedt tevens interessante voorwaarden voor bedrijven die groenonderhoud combineren met begrazing.  

Privaat groen

Ook particulieren kunnen rekenen op de uitgebreidde kennis van Kluterhof. U kan op ons rekenen voor ontwerpen, aanleggen en onderhouden van uw tuin, volledig naar uw eigen wensen.  

Schapen

 

Shropshire schapen

Shropshire schapen zijn ideale (vlees)schapen, ze zijn zelfredzaam en zelfstandig.Ze eten enkel gras en kruiden, maar absoluut geen boomopslag of boomschors, wat uniek is voor dit ras. Deze schapen worden vaak gebruikt om te grazen tussen kerstboom plantages. Schapen in plaats van Round-up, dus. Heeft u een boomgaard? Wilt u begrazen en de verbossing toch niet tegengaan? Shropshires zijn het antwoord.

Nolana schapen

Dit is een volledig eigen ras met kwaliteiten gericht op natuurbeheer. Nolana schapen worden vooral gebruikt voor hun browserkwaliteiten ipv graaskwaliteiten, ze zijn ook zeer resistent voor allerlei schapenkwalen en ze zijn zelfruiend. Dit betekent in de eerste plaats het grote voordeel dat ze niet moeten geschoren worden. Zelfruiend betekent ook dat ze beschermd zijn tegen aanvallen van de myasisvlieg.

Hebridean schapen

Hebrideans zijn vooral te herkennen aan hun hoorns, ze hebben er meestal meer dan 2. Hebrideans gedijen zeer goed op heide, ze eten opnieuw doorschietende boomopslag, berk, Amerikaanse vogelkers,… evenals het Pijpestrootje en de varens (als die pas uit de grond komen). Ze eten in de winter ook de verhoutte delen van bv heide waardoor deze verjongt en krachtiger wordt. Ze zijn het meest zelfredzaam, absoluut ongevoelig voor voetrot en veel minder gevoelig voor andere ziekten. Het zijn net als nolana schapen ‘browsers’. Dat betekent dat ze van alles wat eten zonder echte voorkeur voor iets: bramen, netels en distels naast gewoon gras, ruigtekruiden, jonge twijgen en bladeren van bomen: ze verwerken het allemaal. In de winter kunnen ze zelfs op schors en andere houtige restanten overleven!      

Landbouw

 

Weideafsluitingen

Kluterhof plaats professionele elektrische weide afsluitingen. Hiervoor maken wij gebruik van de producten van Speedrite en Göbel.

Dierverzorging

Reken op Kluterhof voor het bekappen van de hoeven van uw schapen en geiten.

Verkoop landbouwmaterialen

Kluterhof is dealer van kwalitatieve landbouwproducten van Göbel, Speedrite en Patriot. Bekijk hier ons volledig assortiment landbouwmaterialen.      

Contactgegevens

 
0483 15 29 70 joris.bockx@kluterhof.be BTW BE0629654516 Kluterstraat 19 2450 Meerhout

 Contacteer ons